15.12.08

Coca calatrini

La que avui presento és una recepta que m'ha arribat procedent de la meva estimada amiga Trini!.


Aquí van els ingredients per la massa:

400 g. de farina
200 cc d'aigua
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 culleradeta petita de sucre
1 culleradeta petita de sal
2 cullerades de postres de llevat premsat

Jo he fet servir, per elaborar la recepta, sucre integral de canya, farina integral i oli d'agricultura ecològica, però podeu usar el que més us agradi.



Alhora de preparar la massa tingueu en compte que, si l'amasseu manualment, l'aigua tèbia, el llevat i el sucre cal barrejar-los a part fins s'assoleixi una textura homogènia. Desprès incorporem aquesta barreja dins un bol on, amb la farina, haurem fet una mena de volcà. Dins d'aquest volcà haurem afegit la resta d'ingredients de la massa per, amb tot plegat, preparar la massa definitiva :-o


Si teniu panificadora no us caldrà amassar ;-)


Un cop feta la massa, la deixarem reposar unes dues o tres hores. Desprès d'aquest temps, l'estirarem sobre la safata del forn prèviament engreixada.

Ingredients per preparar el cobriment de la coca:

2 ó 3 Tomàquets petits i ratllats o tallats molt finament (pot ser amb la pell)
1 Ceba
1 Pebrot verd
Herbes al gust
2 llaunes de tonyina
Unes olives farcides
1 sobret de formatge mozzarella ratllat (jo he posat parmesà)
Oli d'oliva al gust
Sal al gust


Anirem distribuint el cobriment per capes: tomàquet, ceba, pebrot, tonyina, olives, herbes i formatge. Podem afegir i treure ingredients al gust, en funció sempre del que més ens agradi.











Fornejarem a uns 150 graus durant 30 minuts. Si volem que la coca ens quedi més torradeta, doncs la deixarem més temps. Procurem però, no augmentar la temperatura.


Personalment, dir que aquesta coca ha estat per mi una descoberta deliciosa que queda, des d'Ara, incorporada dins del meu arxiu particular de receptes especials i suculentes.



MOLTES GRÀCIES TRINI!!




Bon profit!


Jordi

6 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

Ràpid com una centella! :)

Que requete que t'ha quedat!!! :P

Jo utilitzo panificadora, però aquí no trobo farina integral..., potser si li demano al forner...

Això sí, l'oli segur que més ecològic i verge no ho pot ser, perquè és el de la collita de casa ;)

Celebro que t'hagi agradat la recepta. Com et vaig dir en l'e-mail, és molt susceptible de posar-hi els ingredients que a un li vagin millor. Igual que fer-la sense formatge, com una coca de recapte de fleca. O escampar-hi quadrets petits de seità..., bolets..., el que sigui! :)

Moltes gràcies per penjar-la!
Una abraçada. :)

Jordi Ventura ha dit...

Hola Trini!!


Moltes gràcies a tu per compartir-la!

Per mi ha estat un autèntic plaer, mai millor dit!!


Una abraçada!!

Jordi

Nuria (Fenix) ha dit...

Tinc de tornar agafar les riendes de la cuina.
La meva mare ès una fantastica cuinera i ès una tasca que li agrada molt de fer.Aixó ha fet que les tascas de casa les faig jo i la cuina ella. Bo.. al vespre al sopar dels nois i la resta mols cops m`hi poso jo.
Las menges de postres i pans etc.no és la meva espacialitat ,per`de tot s'aprend. oi amics meus.? Gràcies per compartir. Nuria

Jordi Ventura ha dit...

Hola Núria!


Per mi la cuina és un espai més on tinc l'oportunitat d'estar plenament involucrat amb allò que passa.

Clar que, sinó ho fes així, segur que acabava tallant-me un dit!!!


Una abraçada, Núria, i gràcies per venir!!!

Jordi

Trini González Francisco ha dit...

Han vingut a veurem a la feina dues persones molt agradables arràn del teu blog, la Cande i la Luci. A la segona, la massa farcida no li lleva dins al forn i no sabem ben bé perquè passa. Ara farà una darrera prova a veure si li puja bé.
I tu, a veure si et veiem més els rínxols per aquests blogs, que ara acabo de veure que n'has obert un de nou. Et diràn el rei del Blogger! XDD

Jordi Ventura ha dit...

Hola Trini!!!


Moltes gràcies per haver vingut!!!

Records també per la Cande i gràcies a la Luci per la confiança!

Si dius que la Luci tornarà a provar de fer la coca, perfecte! A veure si en aquesta ocasió la massa es decideix a pujar :-D

Fa pocs dies que els meus rinxols van deixar de ser visibles. Ara, sobre el meu cap, no crec que hi hagi més d'un mil·límetre de pel :-) (ni tant sols la “perilla” ha resistit!)

Tot i així, segueixo aquí, encara que de moment només sigui amb borrissol! Jejejejeje!!


I sí, hi ha algun que altre bloc més, ...i algun que altre bloc menys. Pel que fa al de les plantes, el més probable és que la propera ha sortir sigui la calèndula. En l'apartat gastronòmic, és molt possible que publiqui una forma de fer pasta manualment. I pel que fa al bloc de l'hort de terrat, podria ser que aviat publiques les fotos de les taules de cultiu i el naixement del primer planter (de moment: la remolatxa i l'enciam de Morella ja han tret el nas).


Segueixo amb l'atenció posada, principalment, en tasques que em reclamen des d'una certa proximitat.


En constant idil·li amb La Vida...

Molts petons!!!

Jordi