18.4.09

Pasta fresca a l'ou

Fa un parell de mesos, la meva estimada amiga Mercedes em va enviar dues receptes. Una d'elles és per fer pa i l'altre per fer pasta fresca a l'ou. Avui publico el procediment per fer la pasta fresca a l'ou (concretament espaguetis) a casa, i quan tingui preparat el pa penjaré la recepta corresponent amb les fotografies de rigor.

He quedat molt i molt sorprès per l'excel·lent sabor de la pasta i la facilitat amb la que s'elabora. A més, se'ns obren un munt de possibilitats; com per exemple: diferents tipus de salses per acompanyar, farciments variats en cas de fer tortellinis, i tot el que la nostra creativitat ens suggereixi.

Jo he usat farina integral, però podeu fer servir la que vulgueu.

Moltes gràcies Mercedes per aquesta recepta tant suculenta!!!


Pasta fresca a l'ou




Ingredients per dues persones

250 g de farina

2 ous

Sal

Oli


Preparació



Distribuïm la farina en forma de volcà dins una superfície plana o dins un recipient ample i, en el centre del cràter, posem els dos ous i una mica de sal. A continuació es va lligant tot amb la mà o amb un estri de cuina. Podem afegir una mica de farina si veiem que la massa ens està quedant molt líquida o, al contrari, podem afegir una mica d'aigua atemperada si trobem que ens està quedant molt compacta. Amassarem durant uns 10 o 15 minuts aproximadament i, al final de l'amassat, afegirem una mica d'oli. La massa estarà en els seu punt òptim quan al prémer amb el dit aquest no ens quedi enganxat.

Posarem una mica d'oli sobre la superfície on vulguem estirar la massa i amb un rodet, o amb una ampolla, l'estirarem fins que ens quedi ben fina.




Un cop estirada la massa li podem donar la forma que vulguem.

Si son espaguetis el que volem fer, doblegarem la massa sobre si mateixa pels dos laterals fins arribar al centre.



Aleshores, amb un ganivet l'anirem tallant en tires fines.
Un cop fet això, agafarem les tires per sota amb el mateix ganivet i les anirem desenrotllant.




I ara només queda bullir l'aigua i coure la pasta uns dos o tres minuts.


Bon profit!


Jordi

2 comentaris:

Trini González Francisco ha dit...

Wow! Genial! Però quina paciència tallant la pasta! A més sembla que l'hagis tallat amb un regle..., t'han quedat totes les tires de la mateixa amplada! Què fort!
Ara no sé si ficaré la gamba o no, però crec que en un Schleckervaig veure una màquina que amassava i tallava la pasta. Pot ser?
Ah! Jo també tinc algunes receptes de pa, però no n'he fet mai. Això que tinc panificadora...! :P Ja ens explicaràs com et queda i les podem compartir.
De moment, moltes gràcies per la recepta de la pasta fresca.

Jordi Ventura ha dit...

Hola Trini!


Què bé que hagis vingut!!

Doncs sí que pot ser que hagis vist una màquina com la que expliques en una botiga. Jo no la tinc, però sé que hi és i que va molt bé.

De totes maneres, és molt senzill fer-ho manualment. És tant senzill i divertit que, de moment, no em plantejo fer servir cap màquina.

I no cal tanta paciència per tallar la pasta, no t'ho pensis. Amb un ganivet llarg es fa via i, a més, la pasta es talla amb molta facilitat.


Moltes gràcies per venir!

Una abraçada!

Jordi